Omegarijke pasta met ansjovis, broccoli en walnoten | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Omegarijke pasta met ansjovis, broccoli en walnoten

Omegarijke pasta met ansjovis, broccoli en walnoten

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij hem in kleine blokjes. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min de broccoli toe (roosjes en blokjes).

  2. Hak de noten grof en rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat de ansjovis uitlekken en snij de filets in stukjes. Pel en pers de knoflook. Snij de olijven in stukjes. Verhit de olijfolie op een laag vuur in een kookpan en leg er de ansjovis en de knoflook in. Strooi er de chili bij. Plet de ansjovis met een houten lepel tot pulp en laat al roerend ongeveer 2 min bakken, tot de ansjovis volledig oplost.

  3. Voeg de kappertjes, de olijven en 50 ml kookvocht van de pasta toe. Laat de saus een paar minuten warmen en roer af en toe. Giet de pasta en de broccoli af en schep ze samen met de walnoten door de saus. Breng indien nodig op smaak met zout en peper, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 139 kcal
Vetten 4.3 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1.7 g
vezels 1.8 g
Eiwitten 7.5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Broccoli 0.50
  • Orecchiette 250 g
  • Gepelde walnoten 30 g
  • Blikjes ansjovisfilets 1
  • Teentjes knoflook 2
  • Kalamon-olijven 8
  • Olijfolie 3 el
  • Gemalen chili 0.50 snuifje
  • Kappertjes 2 el
  • Parmezaanse kaas 50 g
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Broccoli 0.50
  • Orecchiette 250 g
  • Gepelde walnoten 30 g
  • Blikjes ansjovisfilets 1
  • Teentjes knoflook 2
  • Kalamon-olijven 8
  • Olijfolie 3 el
  • Gemalen chili 0.50 snuifje
  • Kappertjes 2 el
  • Parmezaanse kaas 50 g
  • Zout
  • Peper