Penne met gerookte zalm, spinazie en wodkasaus | Carrefour

Je tijdstip

Penne met gerookte zalm, spinazie en wodkasaus

Penne met gerookte zalm, spinazie en wodkasaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak de ui fijn en fruit hem glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de wodka toe, zet het vuur hoog en laat de alcohol verdampen. Giet er de room bij en kruid met peper en zout. Snij de spinazie grof (leg een paar hele blaadjes opzij voor de afwerking) en laat ze slinken in de saus.

  2. Kook in tussen de pasta beetgaar in licht gezouten water.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes en leg ze in de wodkasaus. Meng er vervolgens de pasta door. Snij de citroen in partjes. Serveer de pasta gedecoreerd met de opzij gehouden spinazieblaadjes en met de partjes citroen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 147 kcal
Vetten 5,8 g
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 1,3 g
vezels 1,1 g
Eiwitten 4,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Wodka 62.5 ml
  • Room 125 ml
  • Spinazie 100 g
  • Penne 200 g
  • Gerookte zalm 75 g
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Wodka 62.5 ml
  • Room 125 ml
  • Spinazie 100 g
  • Penne 200 g
  • Gerookte zalm 75 g
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout