Blancheer de erwten 2 min in licht gezouten kokend water. Giet ze af (vang het kookvocht op) en giet ¾ van de erwten in de kom van de blender. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de erwten. Rasp de zeste van de citroen en voeg ze samen met de muntblaadjes toe. Mix grof. Voeg de verse kaas en de geraspte kaas toe en blijf mixen tot een gladde saus. Zet ze opzij.
Kook de tagliatelle beetgaar in het kookwater van de erwten. Borstel olijfolie over de asperges en bak ze in een braadpan tot ze goudbruin kleuren. Kruid ze met zout en peper.
Giet de pasta af en doe ze terug in hun pan. Giet er de erwtensaus bij en schep goed om. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Verdeel de tagliatelle met de saus, de asperges en de rest van de erwten over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas en muntblaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
140 kcal
Vetten
4.0 g
koolhydraten
19 g
waarvan suikers
1.4 g
vezels
2.5 g
Eiwitten
6.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.