Los de gist op in het lauwe water. Zeef de bloem in een kom en meng er de olijfolie en het zout onder. Voeg het water met gist toe en kneed tot een glad deeg. Vorm er een bal van, dek die af met een vochtige handdoek en laat op een warme plek minstens 1 u rijzen.
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min meebakken. Voeg de tomatenblokjes, de passata, de kruiden en de suiker toe en breng op een laag vuur aan de kook. Laat 30 min sudderen en mix daarna tot een gladde saus. Kruid ze met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de champignons in schijfjes en de ham in reepjes. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven werkvlak en leg het op de bakplaat. Verdeel er de tomatensaus over en garneer met de ham, de champignons, de olijven en tot slot de kaas. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak de pizza 15 à 20 min. Haal hem uit de oven en decoreer met het basilicum.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
144 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
1.9 g
koolhydraten
18 g
waarvan suikers
3 g
vezels
1.8 g
Eiwitten
7.3 g
salt
1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.