Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit en leg met het bakpapier in een taartvorm. Duw goed aan en snij de overhangende stukjes deeg weg. Prik het deeg in met een vork en bak 10 tot 15 min in de oven.
Maak intussen de vulling: snij de uien in fijne rondjes, plet de knoflook en snij de courgettes in halvemaantjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit de rondjes ui en de knoflook op een zacht vuur gedurende 10 min. Haal uit de pan, voeg opnieuw wat olie toe en bak de courgette op een hoog vuur. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Verdeel de ui, de knoflook en courgette over de voorgebakken taartbodem. Bestrooi daarna met de hespenblokjes en de geraspte emmentaler. Overgiet met het eimengsel. Bak ongeveer 30 min in de oven.
Snij de kerstomaten doormidden. Spoel de witte bonen en laat uitlekken. Meng de kerstomaten met de bonen, olijfolie, rodewijnazijn, de blaadjes van de oregano, de chilivlokken, peper en zout. Eindig met de verkruimelde feta. Serveer de warme quiche met de tomatensalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
151 kcal
Vetten
10 g
koolhydraten
6,9 g
waarvan suikers
1,7 g
vezels
1,9 g
Eiwitten
6,7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.