Courgettetaart met erwten en ricotta | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Courgettetaart met erwten en ricotta

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig en lichtjes gekleurd.
  2. Meng in een kom de bloem met de Parmezaan, de geraspte courgette, zout en peper. Voeg de eieren toe en meng tot een homogene massa. Voeg tot slot de ricotta, de erwten en de pesto toe.
  3. Bekleed een ovenschaal van 20 x 30 cm met bakpapier en giet er het mengsel in. Bak 30 min in de oven tot de punt van een mes er droog weer uitkomt. Laat afkoelen en snij dan in 8 à 10 stukken. Werk af met blaadjes basilicum.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Zelfrijzende bloem 75 g
  • Parmezaan, geraspt 40 g
  • Courgette, geraspt 250 g
  • Eieren, losgeklopt 3
  • Ricotta 150 g
  • Diepvrieserwten, ontdooid 75 g
  • Pesto 1 à 2 el
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Zelfrijzende bloem 75 g
  • Parmezaan, geraspt 40 g
  • Courgette, geraspt 250 g
  • Eieren, losgeklopt 3
  • Ricotta 150 g
  • Diepvrieserwten, ontdooid 75 g
  • Pesto 1 à 2 el
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

590 kcal

32,6 g vetten

38,1 g koolhydraten

7,7 g suikers

5,6 g vezels

35,1 g eiwitten