Quiche met spinazie en geitenkaas | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 25 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot de grootte van je bakvorm. Bekleed de vorm met bakpapier en leg er het deeg in. Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout en meng er de geraspte kaas onder. Verdeel de spinazie over de deegbodem en giet er het eimengsel over. Snij de geitenkaas in ronde schijfjes en schik ze op de quiche. Kruid het geheel met peper en zout en bak 50 min in de oven.

  2. Strooi opnieuw wat bloem op het werkvlak. Bestuif ook de deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Plooi eerst het onderste derde van de rechthoek naar het midden en plooi er vervolgens het bovenste derde over. Draai het deeg een kwartslag naar rechts. Strooi er wat bloem over als het deeg te kleverig is. Rol het opnieuw uit tot een rechthoek, en plooi opnieuw het onderste derde en het bovenste derde naar het midden. Draai opnieuw een kwartslag en herhaal nog één keer. Verpak het deeg nu in plasticfolie en leg 1 u in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot de grootte van je bakvorm. Bekleed de vorm met bakpapier en leg er het deeg in. Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout en meng er de geraspte kaas onder. Verdeel de spinazie over de deegbodem en giet er het eimengsel over. Snij de geitenkaas in ronde schijfjes en schik ze op de quiche. Kruid het geheel met peper en zout en bak 50 min in de oven.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Koude boter 100 g
  • Bloem 125 g
  • Zout 0.125 tl
  • Goed koud water 60 ml

Voor de vulling

  • Eieren 2 st
  • Room 100 ml
  • Geraspte kaas 1.5 el
  • Spinazie 50 g
  • Stronk zachte geitenkaas 0.25 st
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Koude boter 100 g
  • Bloem 125 g
  • Zout 0.125 tl
  • Goed koud water 60 ml

Voor de vulling

  • Eieren 2 st
  • Room 100 ml
  • Geraspte kaas 1.5 el
  • Spinazie 50 g
  • Stronk zachte geitenkaas 0.25 st
  • Zout
  • Peper