Tarte Tatin van tomaten met tijm | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Tarte Tatin van tomaten met tijm

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de uien in rondjes en de tomaten in tweeën. Laat de boter met een scheutje olijfolie smelten in een braadpan. Voeg de uien en de bruine suiker toe en laat op een matig vuur bakken tot de uien mals en gekaramelliseerd zijn. Schep ze uit de pan.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een beetje olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak de halve tomaten met de bolle kant naar beneden. Kruid ze met zout en peper. Pers er de knoflook boven en bestrooi met tijmblaadjes. Voeg de gekaramelliseerde uien toe en dek af met het bladerdeeg.

  3. Bak de taart 25 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Kantel ze dan uit de pan op een bord en serveer met de zure room. Versier met plukjes tijm.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 118 kcal
Vetten 8,6 g
koolhydraten 7,5 g
waarvan suikers 2,1 g
vezels 1,5 g
Eiwitten 1,9 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 25 g
  • Olijfolie
  • Rode uien 2
  • Bruine suiker 0.50 tl
  • Carrefour KKC Trostomaten 3
  • Teentjes knoflook 1
  • Bosje tijm 0.50
  • Rol bladerdeeg 0.50
  • Zure room 60 ml
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 25 g
  • Olijfolie
  • Rode uien 2
  • Bruine suiker 0.50 tl
  • Carrefour KKC Trostomaten 3
  • Teentjes knoflook 1
  • Bosje tijm 0.50
  • Rol bladerdeeg 0.50
  • Zure room 60 ml
  • Zout
  • Peper