Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten

Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten

Voorbereiding 10 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij ze in blokjes. Kook ze samen in ongeveer 15 min gaar in gezouten water. Verwarm de ovengrill voor, leg de plakken aardpeer en pompoen op een bakplaat, besprenkel met olie, kruid met zout en peper en rooster 12 à 15 min in de oven.
  2. Doe de ui, de knoflook en de linzen in een kookpan met dikke bodem. Zet ze onder water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de linzen (ong. 15 min). Giet af en kruid naar smaak met olijfolie, zout en peper. Schep er de peterselie en de bieslook door. Giet de zoete aardappelen en pastinaak af en prak ze tot puree met de room. Kruid naar smaak met zout, peper, kaneel en nootmuskaat.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met de linzen, schep er de puree over en strijk glad, en verdeel daarover de geroosterde groenten. Zet de schaal nog even in de oven om alles goed te verwarmen en dien warm op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zoete aardappelen 200 g
  • Pastinaak 100 g
  • Aardperen, geschild en in plakjes 3
  • Pompoen, geschild en in repen 100 g
  • Dikke ui 0.50
  • Teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Linzen 100 g
  • Peterselie, fijngesnipperd 3 el
  • Bieslook, gesnipperd 2 el
  • Vloeibare room 50 ml
  • Olijfolie
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zoete aardappelen 200 g
  • Pastinaak 100 g
  • Aardperen, geschild en in plakjes 3
  • Pompoen, geschild en in repen 100 g
  • Dikke ui 0.50
  • Teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Linzen 100 g
  • Peterselie, fijngesnipperd 3 el
  • Bieslook, gesnipperd 2 el
  • Vloeibare room 50 ml
  • Olijfolie
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper