Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei

Gebakken bloemkoolrijst met curry-kokossaus en zachtgekookt ei

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de eieren 6 min in een pan gezouten water. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij ze in de lengte in tweeën. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Snij de preiwitten, de lente-ui en de wortelen fijn. Pers de knoflook. Snij de bloemkool in roosjes en mix ze fijn met de mixer.

  2. Fruit de ui en de knoflook in een beetje arachideolie. Voeg de prei en de wortelen toe en laat 4 min meebakken. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en laat 3 min koken. Breng indien nodig verder op smaak.

  3. Bak in een andere pan de bloemkool in een beetje sesamolie en kruid met zout en peper. Verdeel de bloemkoolrijst, de groenten in currysaus en de eieren over diepe borden. Werk af met de lente-ui en de peterselie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 86 kcal
Vetten 6,2 g
koolhydraten 3,6 g
waarvan suikers 3,0 g
vezels 1,9 g
Eiwitten 2,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eieren 2
  • Ui 0.50
  • Preiwitten 1
  • Lente-uien 2
  • Wortelen 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Bladpeterselie 1 el
  • Bloemkool 0.50
  • Groene of gele currypasta 35 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Arachideolie
  • Sesamolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eieren 2
  • Ui 0.50
  • Preiwitten 1
  • Lente-uien 2
  • Wortelen 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Bladpeterselie 1 el
  • Bloemkool 0.50
  • Groene of gele currypasta 35 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Arachideolie
  • Sesamolie
  • Zout
  • Peper