Gele curry met zalm en zwarte rijst | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gele curry met zalm en zwarte rijst

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Giet de rijst in een kookpan, voeg 500 ml water toe, breng aan de kook en laat 40 min koken. Maak de broccoli en de wortelen schoon en snij ze allebei in blokjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de knoflook, de ui en de currypasta. Voeg de broccoli en de wortelen toe en laat even meebakken.

  2. Pers 2 limoenen uit. Blus de wok met de bouillon en de kokosmelk en voeg de suiker, de sojasaus en het limoensap toe. Laat sudderen en indikken. Snij de zalm in blokjes, leg ze in de curry en laat ze meesudderen.

  3. Schep de curry in diepe borden. Voeg de zwarte rijst toe. Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de curry. Serveer met koriander en partjes limoen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 117 kcal
Vetten 6.9 g
Fats acid satured 3.1 g
koolhydraten 7.6 g
waarvan suikers 2.2 g
vezels 1.9 g
Eiwitten 5.3 g
salt 0.44

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zwarte rijst 100 g
  • Broccoli 0.5
  • Wortelen 1.5
  • Teentje knoflook 0.5
  • Ui 0.5
  • Gele currypasta 1 el
  • Limoenen 1.5
  • Groentebouillon 150 ml
  • Kokosmelk 200 ml
  • Rietsuiker 1 tl
  • Sojasaus
  • Zalmfilet zonder vel 250 g
  • Lente-uitjes 1
  • Verse koriander 0.5 handvol
  • Arachideolie
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zwarte rijst 100 g
  • Broccoli 0.5
  • Wortelen 1.5
  • Teentje knoflook 0.5
  • Ui 0.5
  • Gele currypasta 1 el
  • Limoenen 1.5
  • Groentebouillon 150 ml
  • Kokosmelk 200 ml
  • Rietsuiker 1 tl
  • Sojasaus
  • Zalmfilet zonder vel 250 g
  • Lente-uitjes 1
  • Verse koriander 0.5 handvol
  • Arachideolie