Gevulde paprika’s met gehakt, langkorrelrijst en feta | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Meng hem met het gehakt en kruid met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, lookpoeder en cayennepeper.

  2. Snij de paprika’s in tweeën, verwijder de zaadjes en leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Vul ze met het gehaktmengsel en verkruimel er de feta over. Besprenkel ze met de olijfolie.

  3. Bak de paprika’s ongeveer 40 min in de oven. Bestrooi ze net voor het serveren met basilicum.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 136 kcal
Vetten 7.8 g
Fats acid satured 2.8 g
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 1.6 g
vezels 0.9 g
Eiwitten 7 g
salt 0.59 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Langkorrelrijst 100 g
  • Gemengd gehakt 250 g
  • Kerriepoeder 0.5 tl
  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Lookpoeder 0.5 tl
  • Cayennepeper 0.5 snuifje
  • Paprika’s 2
  • Feta 35 g
  • Basilicum 0.5 handvol
  • Olijfolie 1.5 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Langkorrelrijst 100 g
  • Gemengd gehakt 250 g
  • Kerriepoeder 0.5 tl
  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Lookpoeder 0.5 tl
  • Cayennepeper 0.5 snuifje
  • Paprika’s 2
  • Feta 35 g
  • Basilicum 0.5 handvol
  • Olijfolie 1.5 el
  • Zout
  • Peper