Risotto met mosselen en kerstomaten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met mosselen en kerstomaten

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de mosselen in een bodempje water in een grote kookpot. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelpen. Leng het kookvocht aan met water tot je 1 liter vloeistof hebt. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de look. Voeg de rijst toe en laat sudderen. Bevochtig met de wijn. Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden toe en laat de rijst telkens het vocht volledig opnemen.
  3. Op het einde van de gaartijd voeg je de citroenzeste, de peterselie, de kerstomaten, de mosselen en de kaas toe. Kruid met peper en zout, versier met munt en dien onmiddellijk op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Mosselen, schoongemaakt 0.75 kg
  • Visbouillon 250 ml
  • Olijfolie
  • Sjalot, gesnipperd 0.50
  • Teentjes look, gesnipper 1
  • Risottorijst 150 g
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Citroen (zeste) 1
  • Platte peterselie, gesnipperd 1 el
  • Kerstomaten, doormidden gesneden 50 g
  • Snuifje geraspte parmezaan 0.50
  • Enkele muntblaadjes
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Mosselen, schoongemaakt 0.75 kg
  • Visbouillon 250 ml
  • Olijfolie
  • Sjalot, gesnipperd 0.50
  • Teentjes look, gesnipper 1
  • Risottorijst 150 g
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Citroen (zeste) 1
  • Platte peterselie, gesnipperd 1 el
  • Kerstomaten, doormidden gesneden 50 g
  • Snuifje geraspte parmezaan 0.50
  • Enkele muntblaadjes
  • Peper, zout