Romige quinoa à la risotto met bospaddenstoelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Romige quinoa à la risotto met bospaddenstoelen

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de quinoa toe en meng goed. Blus met de witte wijn en giet er telkens een pollepel bouillon zodra de quinoa alle vocht heeft opgeslorpt.
  2. Maak intussen de paddenstoelen schoon en bak ze in een braadpan.
  3. Schep op het laatste moment de mascarpone en de Parmezaan door de quinoa en kruid met zout en peper. Dien de quinoa op met de paddenstoelen, afgewerkt met peterselie, een scheutje olijfolie en Parmezaanschilfers.

Quinoa is heel licht verteerbaar en is rijk aan ijzer, omega 3-vetzuren en eiwitten. Het bevat ook alle essentiële aminozuren. Het kan perfect granen vervangen in je voeding en bevat géén gluten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie 0.50 el
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentje(s) knoflook, gesnipperd 1
  • Duo van quinoa 125 g
  • Witte wijn 100 ml
  • Groentebouillon 30 ml
  • Bospaddenstoelen 200 g
  • Mascarpone 2 el
  • Parmezaan, geraspt 40 g
  • Takjes platte peterselie 2
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie 0.50 el
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentje(s) knoflook, gesnipperd 1
  • Duo van quinoa 125 g
  • Witte wijn 100 ml
  • Groentebouillon 30 ml
  • Bospaddenstoelen 200 g
  • Mascarpone 2 el
  • Parmezaan, geraspt 40 g
  • Takjes platte peterselie 2
  • Zout, peper