Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het groen van de venkel en leg het opzij. Pel de rode ui. Snij zowel de venkelknol als de rode ui in dunne schijfjes. Snij de komkommers en de tomaten in schuine schijfjes.
Giet de rijst af, laat hem afkoelen en meng hem dan met de venkel, de rode ui, de komkommers en de tomaten. Pers de citroen uit. Meng het sap met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en breng op smaak met de vinaigrette. Decoreer met de (gekneusde) peperbessen en plukjes venkelgroen en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
106 kcal
Vetten
5.2 g
Fats acid satured
0.8 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
1.6 g
vezels
1.8 g
Eiwitten
1.9 g
salt
0.14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.