Salade van rode rijst met venkel, komkommer en gele tomaten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Salade van rode rijst met venkel, komkommer en gele tomaten

Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het groen van de venkel en leg het opzij. Pel de rode ui. Snij zowel de venkelknol als de rode ui in dunne schijfjes. Snij de komkommers en de tomaten in schuine schijfjes.

  2. Giet de rijst af, laat hem afkoelen en meng hem dan met de venkel, de rode ui, de komkommers en de tomaten. Pers de citroen uit. Meng het sap met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de salade over de borden en breng op smaak met de vinaigrette. Decoreer met de (gekneusde) peperbessen en plukjes venkelgroen en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 106 kcal
Vetten 5.2 g
Fats acid satured 0.8 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 1.6 g
vezels 1.8 g
Eiwitten 1.9 g
salt 0.14 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode rijst 100 g
  • Dikke venkelknol 0.5
  • Rode ui 0.5
  • Minikomkommers 4
  • Gele kerstomaten 100 g
  • Citroen 0.5
  • Roze peperbessen 1 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode rijst 100 g
  • Dikke venkelknol 0.5
  • Rode ui 0.5
  • Minikomkommers 4
  • Gele kerstomaten 100 g
  • Citroen 0.5
  • Roze peperbessen 1 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Zout
  • Peper