Bereid de couscous in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix 400 g van de kikkererwten met de gepelde knoflook, de tahin en 100 ml olijfolie tot een smeuïge hummus. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Snij de puntpaprika’s in korte stukjes en de kerstomaten in tweeën. Snij de courgette in rondjes en gril ze met een beetje olijfolie in een grillpan. Hak de lente-ui fijn.
Meng de couscous met de rest van de olijfolie en schep er de kerstomaten, de rest van de kikkererwten en de lente-ui onder. Kruid met peper en zout en schep alles in een kom. Werk af met de gegrilde courgette en de paprika en serveer met de hummus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
137 kcal
Vetten
7,7 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
2,1 g
vezels
5,1 g
Eiwitten
3,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.