Balletjes van bloemkool en quinoa met herfstsalade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Balletjes van bloemkool en quinoa met herfstsalade

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de balletjes. Fruit de knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Meng de knoflook, de geplette aardappelen, de quinoa, de bloemkool, de koriander, de lente-ui, de komijn, de garam masala en zout tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van en bak ze in 3 à 4 min per kant goudbruin in olie.
  2. Maak nu de zoete aardappelchips. Verwarm de oven voor op    180°C. Snij de zoete aardappelen met de mandoline in dunne plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er een beetje zout over en bak 15 min in de oven. Draai ze om en bak nog eens 2 à 3 min, let er vooral op dat ze mooi krokant worden.
  3. Bereid de spruitjes. Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de spruitjes over twee ovenschalen en voeg er olijfolie aan toe. Meng goed met de spruitjes en bak ze 20 à 25 min in de oven. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pjjnboompitten in een pan zonder vetstof. Dien de bloemkoolballetjes op met de zoete aardappelchips en de geroosterde spruitjes. Dien op met rucola, verse waterkers, de quinoa, groentekiemen, pijnboompitten, zonnebloempitten en het gehakte pepertje. Geef er een sausje naar keuze bij.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Teentje(s) knoflook, fijngesnipperd 1
  • Grote, gekookte aardappelen 1
  • Gekookte quinoa 100 g
  • Bloemkool, gaar gestoomd 50 g
  • Korianderblaadjes, fijngehakt 25 g
  • Lente-uitje(s), gesnipperd 1
  • Komijnpoeder 1 tl
  • Garam masala 0.50 tl
  • Olijfolie

Voor de chips van zoete aardappel:

  • Grote zoete aardappel(en) met de schil, gewassen en schoongeboend 1
  • Fijn zout

Voor de spruitjes:

  • Olijfolie 15 ml
  • Spruitjes, gehalveerd 200 g
  • Zout, peper

Voor het opdienen:

  • Gemengde quinoa 100 g
  • Pijnboompitten 1 el
  • Rucola 75 g
  • Bakje waterkers 0.50
  • Groentekiemen
  • Zonnebloempitten 1 el
  • Rood pepertje, fijngesnipperd 0.50
  • Een sausje naar keuze (zie ook tip)
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Teentje(s) knoflook, fijngesnipperd 1
  • Grote, gekookte aardappelen 1
  • Gekookte quinoa 100 g
  • Bloemkool, gaar gestoomd 50 g
  • Korianderblaadjes, fijngehakt 25 g
  • Lente-uitje(s), gesnipperd 1
  • Komijnpoeder 1 tl
  • Garam masala 0.50 tl
  • Olijfolie

Voor de chips van zoete aardappel:

  • Grote zoete aardappel(en) met de schil, gewassen en schoongeboend 1
  • Fijn zout

Voor de spruitjes:

  • Olijfolie 15 ml
  • Spruitjes, gehalveerd 200 g
  • Zout, peper

Voor het opdienen:

  • Gemengde quinoa 100 g
  • Pijnboompitten 1 el
  • Rucola 75 g
  • Bakje waterkers 0.50
  • Groentekiemen
  • Zonnebloempitten 1 el
  • Rood pepertje, fijngesnipperd 0.50
  • Een sausje naar keuze (zie ook tip)