Groene salade met spekjes, vijgen en roquefortvinaigrette | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Groene salade met spekjes, vijgen en roquefortvinaigrette

Groene salade met spekjes, vijgen en roquefortvinaigrette

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Bak de spekblokjes goudgeel in een braadpan zonder vetstof. Snij de vijgen in tweeën. Hak de peterselie fijn en hak de pistaches grof.

  2. Mix alles ingrediënten voor de vinaigrette in de keukenrobot.

  3. Schik de sla en de rucola op een groot diep bord. Verdeel er de vijgen en de spekblokjes over en bestrooi met de peterselie en de pistaches. Breng op smaak met peper en een beetje tijm, en nappeer met de vinaigrette.

    Vind je roquefort te sterk? Gebruik gorgonzola, die is wat milder en uiterst romig.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 137 kcal
Vetten 8,3 g
koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 6,1 g
vezels 2,2 g
Eiwitten 7,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Spekblokjes 100 g
  • Vijgen 3
  • Bladpeterselie 1.5 el
  • Pistaches 25 g
  • Gemengde sla 75 g
  • Rucola 50 g
  • Een paar takjes tijm
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Roquefort 25 g
  • Griekse yoghurt 2 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Spekblokjes 100 g
  • Vijgen 3
  • Bladpeterselie 1.5 el
  • Pistaches 25 g
  • Gemengde sla 75 g
  • Rucola 50 g
  • Een paar takjes tijm
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Roquefort 25 g
  • Griekse yoghurt 2 el
  • Zout
  • Peper