Maak eerst de vinaigrette: laat de helft van het mandarijnensap in een kleine kookpan met de venkelzaadjes op een laag vuur inkoken. Zet de pan van het vuur en meng vervolgens met de rest van de ingrediënten tot een homogene saus. Kruid met zout en peper.
Pel de uien snij hem in dunne rondjes. Hak de amandelen grof. Schil de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Snij de olijven in kleine blokjes. Meng in een pannetje de wijnazijn met de suiker en verwarm tot de suiker opgelost is. Giet over de rondjes rode ui en laat minstens 15 min marineren. Schep de ui uit de marinade. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Verbrokkel de feta.
Meng de sla met de partjes mandarijn, de olijven, de feta, de gemarineerde ui en de amandelen. Breng op smaak met de vinaigrette, schep om en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
182 kcal
Vetten
15 g
koolhydraten
7,5 g
waarvan suikers
6,1 g
vezels
2,6 g
Eiwitten
3,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.