Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen

Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de vinaigrette: laat de helft van het mandarijnensap in een kleine kookpan met de venkelzaadjes op een laag vuur inkoken. Zet de pan van het vuur en meng vervolgens met de rest van de ingrediënten tot een homogene saus. Kruid met zout en peper. 

  2. Pel de uien snij hem in dunne rondjes. Hak de amandelen grof. Schil de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Snij de olijven in kleine blokjes. Meng in een pannetje de wijnazijn met de suiker en verwarm tot de suiker opgelost is. Giet over de rondjes rode ui en laat minstens 15 min marineren. Schep de ui uit de marinade. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Verbrokkel de feta. 

  3. Meng de sla met de partjes mandarijn, de olijven, de feta, de gemarineerde ui en de amandelen. Breng op smaak met de vinaigrette, schep om en serveer. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 182 kcal
Vetten 15 g
koolhydraten 7,5 g
waarvan suikers 6,1 g
vezels 2,6 g
Eiwitten 3,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode ui 0.50
  • Amandelen 25 g
  • Mandarijnen 2
  • Zwarte olijven 5
  • Wittewijnazijn 25 ml
  • Suiker 0.50 el
  • Feta 50 g
  • Gemengde sla 50

VOOR DE VINAIGRETTE

  • Mandarijnensap 1
  • Venkelzaadjes 0.50 el
  • Olijfolie 37.5 ml
  • Mosterd 0.50 tl
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode ui 0.50
  • Amandelen 25 g
  • Mandarijnen 2
  • Zwarte olijven 5
  • Wittewijnazijn 25 ml
  • Suiker 0.50 el
  • Feta 50 g
  • Gemengde sla 50

VOOR DE VINAIGRETTE

  • Mandarijnensap 1
  • Venkelzaadjes 0.50 el
  • Olijfolie 37.5 ml
  • Mosterd 0.50 tl
  • Zout, peper