Snij de champignons in schijfjes of stukjes en bak ze goed goudbruin in hete kokosolie. Blancheer de prinsessenboontjes 5 min in licht gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en snij ze in kleine stukjes.
Snij de courgette in schuine rondjes en bak ze goudbruin in een hete grillpan. Kruid ze met zout en peper. Meng de spinazie met de courgettes, de champignons en de boontjes en voeg het basilicum toe.
Pers de citroen uit. Pel en pers de knoflook. Schil de avocado en prak het vruchtvlees grof. Mix in de blender 1 el citroensap en alle andere ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie en sprenkel over de salade. Bestrooi met de zonnebloempitten en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
99 kcal
Vetten
8,1 g
koolhydraten
2,6 g
waarvan suikers
1,5 g
vezels
2,4 g
Eiwitten
2,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.