Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote ovenschaal in met olie en leg er de zalm in. Kruid met zout en peper en bak ongeveer 12 min in de oven.
Breng een kookpan met gezouten water aan de kook en kook de noedels 4 min. Blancheer de erwten in een andere pan met gezouten kokend water. Spoel alle groenten, snij de wortelen in julienne en de komkommer in lange linten (met een dunschiller). Giet de noedels af en spoel ze onder koud water.
Meng in een schaal de noedels met de groenten. Haal de zalm uit de oven, snij hem in blokjes en verdeel ze over de salade. Maak nu de vinaigrette: pers 1 limoen uit en meng het sap met de sojasaus en de sesamolie. Nappeer hiermee de salade en bestrooi met gefrituurde ui. Snij de tweede limoen in partjes en versier de salade met de limoen en de radijzen.
Voor nog meer smaak: bestrooi de salade met sesamzaadjes die je eerst roostert in een braadpan zonder vetstof.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
119 kcal
Vetten
5,8 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
2,6 g
vezels
1,8
Eiwitten
5,5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.