Snij de bieten in stukken. Pers 1/2 bloedsinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappelen à vif en snij ze in schijven. Meng het sap met de mosterd, de wijnazijn en de notenolie. Giet er heel geleidelijk de olijfolie bij en klop tot een vinaigrette. Voeg de fijngemalen venkelzaadjes toe en kruid met zout en peper. Giet de helft van de vinaigrette over de bieten en laat marineren.
Hak de walnoten grof en rooster ze goudbruin op een laag vuur in een braadpan zonder vetstof. Schep de helft van de gesnipperde kruiden door de zure room en nappeer er een serveerschaal mee.
Schik vervolgens de uitgelekte bieten en de schijven sinaasappel op de schaal. Besprenkel met de rest van de vinaigrette en strooi er de geroosterde noten en de rest van de fijngesnipperde kruiden over. Serveer op kamertemperatuur.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
163 kcal
Vetten
15 g
koolhydraten
6 g
waarvan suikers
5 g
vezels
2.1 g
Eiwitten
2.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.