Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de butternut in de lengte in tweeën en verwijder de pitten. Snij de butternut nu in halve maantjes en verdeel ze over de bakplaat. Kruid ze met peper, zout en de ras el hanout en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ongeveer 30 min in de oven.
Schakel de ovengrill in. Bekleed een tweede bakplaat met bakpapier. Snij de geitenkaas in dikke ronde sneden en leg ze op de bakplaat. Zet kort onder de grill. Hak de kruiden fijn en meng de helft met de yoghurt. Pers de halve citroen uit en roer het sap door de yoghurt.
Verdeel de rucola over bowls. Schik er butternut en geitenkaas op, nappeer met de yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de verse kruiden. Hak de pistaches, strooi ze over de salade en serveer.
Giet een beetje honing, esdoornsiroop of Luikse siroop over de geitenkaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
102 kcal
Vetten
8,1 g
Fats acid satured
3,4 g
koolhydraten
2,2 g
waarvan suikers
3,4 g
vezels
1,2 g
Fats acid satured
Eiwitten
4,7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.