Was de krieltjes, snij ze ongeschild in schijfjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze goed afkoelen. Was intussen de radijzen en snij ze in dunne schijfjes. Hak de peterselie en de pistaches grof. Pluk de blaadjes van de tijm.
Meng voor de dressing de yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Kruid met zout en peper.
Leg de aardappelen in een mengkom en breng op smaak met de mosterddressing. Voeg de radijzen en de uitgelekte sprotten toe. Bestrooi met bladpeterselie, de pistaches en de tijm en serveer.
Behalve dat ze uitzonderlijk rijk zijn aan eiwitten en omega 3-vetzuren, zijn sprotten ook een uitstekende bron van vitamine D en B12.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
133 g
Vetten
7,9 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
1,1 g
vezels
1,3 g
Eiwitten
5,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.