Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing

Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing

Voorbereiding 10 min.
Kook 16 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 16 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Was de krieltjes, snij ze ongeschild in schijfjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze goed afkoelen. Was intussen de radijzen en snij ze in dunne schijfjes. Hak de peterselie en de pistaches grof. Pluk de blaadjes van de tijm.

  2. Meng voor de dressing de yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Kruid met zout en peper.

  3. Leg de aardappelen in een mengkom en breng op smaak met de mosterddressing. Voeg de radijzen en de uitgelekte sprotten toe. Bestrooi met bladpeterselie, de pistaches en de tijm en serveer.

    Behalve dat ze uitzonderlijk rijk zijn aan eiwitten en omega 3-vetzuren, zijn sprotten ook een uitstekende bron van vitamine D en B12.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 133 g
Vetten 7,9 g
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 1,1 g
vezels 1,3 g
Eiwitten 5,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Krielaardappelen 200 g
  • Radijzen 0.5 bosje
  • Bladpeterselie 0.5 handvol
  • Pistaches 0.5 handvol
  • Enkele takjes tijm
  • Griekse yoghurt 1 el
  • Mayonaise 1.5 el
  • Graanmosterd 1 el
  • Gerookte sprotten met zwarte peper 100 g
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Krielaardappelen 200 g
  • Radijzen 0.5 bosje
  • Bladpeterselie 0.5 handvol
  • Pistaches 0.5 handvol
  • Enkele takjes tijm
  • Griekse yoghurt 1 el
  • Mayonaise 1.5 el
  • Graanmosterd 1 el
  • Gerookte sprotten met zwarte peper 100 g
  • Zout
  • Peper