Salade van spruitjes, kip en citroen op z’n Grieks | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Salade van spruitjes, kip en citroen op z’n Grieks

Salade van spruitjes, kip en citroen op z’n Grieks

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Leg er de kip in, dek de schaal af met plasticfolie en laat 30 min marineren in de koelkast. Blancheer de spruitjes 5 min in licht gezouten water. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Haal de kip uit de marinade, laat ze even uitlekken en bak ze bruin in een pan met een scheutje olijfolie. Snij de kip in reepjes en zet opzij.
  3. Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig in een scheutje olie. Voeg de spruitjes en de hazelnoten toe en laat 5 min bakken. Kruid met zout en peper. Verdeel alle ingrediënten over kommen en nappeer met de vinaigrette.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kipfilet 250 g
  • Spruitjes 200 g
  • Griekse pasta 100 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Hazelnoten, grof gehakt 1 handvol
  • Granaatappel, pitten 0.50
  • Feta, in plakjes 50 g
  • Verse munt, gesnipperd 2 el
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Voor de marinade

  • Olijfolie 50 ml
  • Ciderazijn 1 el
  • Citroen, sap 0.50
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Mayonnaise 2 el
  • Limoen, sap 0.25
  • Peterselie 1 handvol
  • Basilicum 1 handvol
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kipfilet 250 g
  • Spruitjes 200 g
  • Griekse pasta 100 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Hazelnoten, grof gehakt 1 handvol
  • Granaatappel, pitten 0.50
  • Feta, in plakjes 50 g
  • Verse munt, gesnipperd 2 el
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Voor de marinade

  • Olijfolie 50 ml
  • Ciderazijn 1 el
  • Citroen, sap 0.50
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Mayonnaise 2 el
  • Limoen, sap 0.25
  • Peterselie 1 handvol
  • Basilicum 1 handvol