Salade van witte selderij, appel en geitenkaas met spekjes-notencrumble | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Salade van witte selderij, appel en geitenkaas met spekjes-notencrumble

Salade van witte selderij, appel en geitenkaas met spekjes-notencrumble

Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwijder de onderkant en de bladeren van de witte selderij. Schil de stengels met een dunschiller als ze al te dradig zouden zijn. Snij in boogjes. Bak de spekblokjes goudbruin in een braadpan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de spekblokjes en de walnoten fijn tot een crumble. Hak de peterselie fijn.

  2. Verdeel de rucola over de borden. Snij de geitenkaas in schijven en schik op de rucola. Spoel de appelen en snij ze in dunne stukken. Leg ze met de selderij op de rucola.

  3. Bestrooi de salade met de crumble en de peterselie. Breng op smaak met peper en lepel er wat pesto over. Serveer meteen.

    VOOR EEN PESTO “RAPIDO” Mix 1 handvol vers basilicum met 1 handvol pijnboompitten, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en 100 ml olijfolie.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 195 kcal
Vetten 15 g
koolhydraten 5,0 g
waarvan suikers 4,4 g
vezels 2,0 g
Eiwitten 8,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Stengels witte selderij 4
  • Gerookte spekblokjes 100 g
  • Gepelde walnoten 100 g
  • Bladpeterselie 1 handvol
  • Rucola 100 g
  • Stronken geitenkaas 1
  • Appelen (Golden) 1
  • Pesto 2 el
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Stengels witte selderij 4
  • Gerookte spekblokjes 100 g
  • Gepelde walnoten 100 g
  • Bladpeterselie 1 handvol
  • Rucola 100 g
  • Stronken geitenkaas 1
  • Appelen (Golden) 1
  • Pesto 2 el
  • Peper