Venkelsalade met sinaasappel, venkelzaadjes, gegrilde amandelen en citroenvinaigrette | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Venkelsalade met sinaasappel, venkelzaadjes, gegrilde amandelen en citroenvinaigrette

Venkelsalade met sinaasappel, venkelzaadjes, gegrilde amandelen en citroenvinaigrette

Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij het loof van de venkelknollen en leg het opzij. Snij de steeltjes van de knollen en snij ze in dunne schijfjes. Snij de knollen zelf met de mandoline in flinterdunne schijven. Leg alle schijfjes in een mengkom.

  2. Schil de sinaasappelen à vif met een scherp mes en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Leg de partjes bij de venkel. Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof.

  3. Maak de vinaigrette: plet de venkelzaadjes. Pel en pers de knoflook. Meng venkelzaadjes en knoflook met het citroensap en de honing. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe en klop tot een gladde vinaigrette. Kruid met zout en peper. Strooi de geroosterde amandelen over de salade en besprenkel met de vinaigrette. Versier met het venkelloof.

    BBQ TIME Deze salade is ook een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees of een moot zalm.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 199 kcal
Vetten 18 g
koolhydraten 8,0 g
waarvan suikers 6,7 g
vezels 2,9 g
Eiwitten 2,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine venkelknollen 1
  • Sinaasappelen 1
  • Amandelen 1 handvol

Voor de vinaigrette

  • Venkelzaadjes 1 tl
  • Teentjes knoflook 1
  • Citroensap 1 el
  • Honing 1 el
  • Olijfolie 50 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine venkelknollen 1
  • Sinaasappelen 1
  • Amandelen 1 handvol

Voor de vinaigrette

  • Venkelzaadjes 1 tl
  • Teentjes knoflook 1
  • Citroensap 1 el
  • Honing 1 el
  • Olijfolie 50 ml