Witloof met salade van appel, radijzen en spekjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witloof met salade van appel, radijzen en spekjes

Witloof met salade van appel, radijzen en spekjes

Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de azijn en de suiker. Kruid met zout en peper.
  2. Meng de gebakken spekjes met de lente-ui, de reepjes appel en radijs. Schep er voorzichtig de vinaigrette door en voeg de verse kruiden toe. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  3. Maak de blaadjes van het witloof los, was en droog ze goed. Leg op elk blad een lepeltje salade. Dien op met knapperig stokbrood.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gerookte spekblokjes 50 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Witte wijnazijn 1.5 el
  • Suiker 1 el
  • Lente-uitjes, in ringen 2
  • Appel, in dunne reepjes 0.50
  • Bosje(s) radijzen, in dunne reepjes 1
  • Bieslook, gesnipperd 1 el
  • Peterselie, gesnipperd 0.50 el
  • Witloofstronken 1
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gerookte spekblokjes 50 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Witte wijnazijn 1.5 el
  • Suiker 1 el
  • Lente-uitjes, in ringen 2
  • Appel, in dunne reepjes 0.50
  • Bosje(s) radijzen, in dunne reepjes 1
  • Bieslook, gesnipperd 1 el
  • Peterselie, gesnipperd 0.50 el
  • Witloofstronken 1
  • Zout, peper