Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette | Carrefour

Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette

Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette

Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een klontje boter toe, kruid met peper en zout en meng. Laat een beetje afkoelen. Hak de peterselie, de koriander en de bieslook fijn. Schep al deze kruiden door de couscous, voeg ook de tuinkers toe en meng. 

  2. Kruid de zalm met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de zalm een paar minuten, hij moet rosé blijven. 

  3. Pers voor de vinaigrette de knoflook en meng met alle andere ingrediënten. Kruid met peper en zout. Verdeel de couscoussalade over de borden, schik er zalm op, nappeer met de vinaigrette en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 184 kcal
Vetten 8,6 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1,7 g
vezels 1,4 g
Eiwitten 9,0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Couscous 200 g
  • Bladpeterselie 10 g
  • Koriander 10 g
  • Bieslook 10 g
  • Schaatjes tuinkers 1
  • Zalmfilets 2
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Teentje knoflook 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Honing 0.75 tl
  • Olijfolie extra vierge 15 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Couscous 200 g
  • Bladpeterselie 10 g
  • Koriander 10 g
  • Bieslook 10 g
  • Schaatjes tuinkers 1
  • Zalmfilets 2
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Teentje knoflook 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Honing 0.75 tl
  • Olijfolie extra vierge 15 ml