Aspergegratin met gerookte zalm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Aspergegratin met gerookte zalm

Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel alle asperges, snij van de witte asperges de houtige onderkant weg en schil ze met een dunschiller. Snij ze in stukken en laat ze 5 min koken in licht gezouten water. Voeg dan de groene asperges toe en laat nog 5 min koken. Laat uitlekken en spoel onder koud water. Zet apart.
  2. Laat de ui licht kleuren in een nootje boter, giet er de wijn bij en laat inkoken. Voeg de bouillon en de room toe en laat 3 min koken. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Schik de asperges en de zalm in een beboterde ovenschaal, giet er de saus over en bestrooi met mozzarella. Zet 15 à 20 min in de oven. Werk af met de tijm.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Witte asperges 250 g
  • Groene asperges 250 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Boter
  • Witte wijn 50 ml
  • Groentebouillon 50 ml
  • Vloeibare room 75 ml
  • Nootmuskaat
  • Gerookte zalm, in reepjes 100 g
  • Mozzarella, geraspt 75 g
  • Enkele takjes verse tijm
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Witte asperges 250 g
  • Groene asperges 250 g
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Boter
  • Witte wijn 50 ml
  • Groentebouillon 50 ml
  • Vloeibare room 75 ml
  • Nootmuskaat
  • Gerookte zalm, in reepjes 100 g
  • Mozzarella, geraspt 75 g
  • Enkele takjes verse tijm
  • Zout, peper