Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Forel op Ardense wijze

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de forellen, haal ze leeg en dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal en bedek ze met de spekblokjes, de geperste knoflook en de tijm. Kruid ze met zout en peper, voeg 5 el boter toe en besprenkel met het citroensap en de wijn. Bak 20 min in de oven.

  2. Kook de aardappelen ongeschild gaar in een pan gezouten water. Giet ze af en hol ze uit. Prak het vruchtvlees grof met 1 el boter en kruid met zout. Schep het terug in de aardappelen en werk af met fijngesneden lente-ui.

  3. Bestrooi de forellen met peterselie en serveer met de aardappelen in de schil en de tuinkers.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 158 kcal
Vetten 11 g
koolhydraten 3.6 g
waarvan suikers 0.7 g
vezels 0.6 g
Eiwitten 11 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Forellen 2
  • Boter 3 el
  • Gerookte spekblokjes 50 g
  • Takjes tijm 2
  • Teentjes knoflook 1
  • Citroen 0.50
  • Droge witte wijn 75 ml
  • Vastkokende aardappelen 2
  • Peterselie 2 el
  • Lente-uitjes 1
  • Tuinkers
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Forellen 2
  • Boter 3 el
  • Gerookte spekblokjes 50 g
  • Takjes tijm 2
  • Teentjes knoflook 1
  • Citroen 0.50
  • Droge witte wijn 75 ml
  • Vastkokende aardappelen 2
  • Peterselie 2 el
  • Lente-uitjes 1
  • Tuinkers
  • Zout
  • Peper