Bereid de tarwe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Los de bouillonblokjes op in 1,2 l kokend water (voor 4 personen). Pel en snipper de sjalot en fruit hem in een kookpan in een beetje boter. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de peterselie en de dille toe en meng. Mix tot een gladde massa en breng verder op smaak met zout en peper.
Snij de courgette in lange linten, de prei in rondjes en de venkel in stukken. Bewaar het venkelloof en leg het in een schaal ijswater. Snij de visfilets in stukken.
Leg de venkel in de soep en laat 8 min meekoken. Voeg dan de courgette, de prei en de stukken vis toe en laat nog 5 min koken. Verdeel de tarwe over soepkommen, schep er vissoep over en versier met het venkelloof.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
50 kcal
Vetten
1.0 g
koolhydraten
5.0 g
waarvan suikers
1.2 g
vezels
1.0 g
Eiwitten
4.8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.