Kabeljauwfilet op mediterrane wijze | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kabeljauwfilet op mediterrane wijze

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie. Kruid met peper en zout, schik ze op een ovenplaat en zet gedurende 17 à 20 min in de oven. Giet een scheut olijfolie over de sneetjes tomaat, breng op smaak met zout en Italiaanse kruiden en voeg ze toe aan de vis. Zet 15 à 17 min mee in de oven. 
  2. Warm ondertussen 3 el olijfolie in een pan, bak er de sjalot en look in glazig en voeg er de courgette, aubergine en tijm aan toe. Blus met de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat nog zo’n 15 min verder sudderen. Voeg 3 min voor het einde van de kooktijd de olijven toe. Warm de aardappelpuree op en voeg hierbij een klontje boter toe. 
  3. Schik de schijfjes tomaat op de borden en lepel tussen elke laag wat aubergine-courgettemix. Dien op, samen met de kabeljauw en de aardappelpuree, afgewerkt met versnipperde peterselie en lente-ui.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kabeljauwfilets 2
  • Olijfolie 3 el
  • Stevige tomaten, in 4 dikke plakken gesneden 2
  • Italiaanse kruiden 1 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.50
  • Gele courgette, in blokjes 0.50
  • Aubergine, in blokjes 0.50
  • Takjes tijm 2
  • Glas witte wijn 0.50
  • Zwarte olijven 60 g
  • Aardappelpuree 400 g
  • Klontje boter 0.50
  • Bussel platte peterselie, versnipperd 0.25
  • Bussel lente-uitjes, versnipperd 0.25
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kabeljauwfilets 2
  • Olijfolie 3 el
  • Stevige tomaten, in 4 dikke plakken gesneden 2
  • Italiaanse kruiden 1 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, fijngesnipperd 0.50
  • Gele courgette, in blokjes 0.50
  • Aubergine, in blokjes 0.50
  • Takjes tijm 2
  • Glas witte wijn 0.50
  • Zwarte olijven 60 g
  • Aardappelpuree 400 g
  • Klontje boter 0.50
  • Bussel platte peterselie, versnipperd 0.25
  • Bussel lente-uitjes, versnipperd 0.25
  • Zout, peper