Scampispiesjes met kokos en limoen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Scampispiesjes met kokos en limoen

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Rasp de zeste van 1 limoen en pers hem uit. Snij de tweede limoen in schijfjes. 

     

    Maak een marinade: meng in een schaal de knoflook, het pepertje, de gember, de kokosmelk, de zeste en het limoensap. Leg er de scampi’s in en zet 1 u in de koelkast.

  2. Laat de scampi’s uitlekken en prik ze afwisselend met halve schijfjes limoen op brochettestokjes. Besprenkel met sesamolie en kruid met zout en peper.

  3. Gril de spiesjes 5 min op het barbecuerooster. Draai ze regelmatig om en bestrooi ze daarna met verse koriander.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Scampi's 8
  • Teentjes knoflook 1
  • Pepertje 0.50
  • Gember 0.50 tl
  • Kokosmelk 100 ml
  • Limoenen 1
  • Sesamolie
  • Bosje koriander 0.50
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Scampi's 8
  • Teentjes knoflook 1
  • Pepertje 0.50
  • Gember 0.50 tl
  • Kokosmelk 100 ml
  • Limoenen 1
  • Sesamolie
  • Bosje koriander 0.50
  • Zout
  • Peper