Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen

Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de vissen met zout en peper. Vul ze op met takjes peterselie en plakjes citroen. Leg ze in een ovenschaal.
  2. Leg de tomaatjes en de olijven op de vissen en kruid met zout en peper. Schep de gesmolten boter errond en bak 15 min in de oven.
  3. Giet de wijn in de schaal, bestrooi met amandelschilfers en bak nog eens 15 min in de oven. Lekker met puree.

Liever geen gele vissen? Vervang ze door filets, bijvoorbeeld van kabeljauw of lotte.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine zeebaarzen, schoongemaakt 2
  • Bladpeterselie
  • Citroen, in plakjes 0.25
  • Cocktail trostomaten 100 g
  • Groene olijven, ontpit en in plakjes 40 g
  • Gesmolten boter 20 g
  • Droge witte wijn 35 ml
  • Amandelschilfers 10 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine zeebaarzen, schoongemaakt 2
  • Bladpeterselie
  • Citroen, in plakjes 0.25
  • Cocktail trostomaten 100 g
  • Groene olijven, ontpit en in plakjes 40 g
  • Gesmolten boter 20 g
  • Droge witte wijn 35 ml
  • Amandelschilfers 10 g
  • Zout, peper