Briwats met gehakt en rozijnen | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak het gehakt in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de ui en de knoflook toe. Voeg alle specerijen, peper en zout en de rozijnen toe. Verbrokkel er de feta over.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 3 vellen brickdeeg op elkaar en vul met een beetje gehakt. Plooi in enkele keren tot een driehoekje. Maak zo verder briwats tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Borstel wat olijfolie over de driehoeken.

  3. Bak 10 min in de oven en serveer, afgewerkt met de bladpeterselie.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 199 kcal
Vetten 9.6 g
Fats acid satured
Fats acid satured 3 g
koolhydraten 19 g
waarvan suikers 8.5 g
vezels 2.1 g
Eiwitten 9 g
salt 1.34 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.5
  • Uien 1
  • Gemengd gehakt 150 g
  • Komijnpoeder 0.5 tl
  • Kaneelpoeder 0.5 tl
  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Rozijnen 50 g
  • Feta 25 g
  • Brickdeeg 0.5 pakje
  • Bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.5
  • Uien 1
  • Gemengd gehakt 150 g
  • Komijnpoeder 0.5 tl
  • Kaneelpoeder 0.5 tl
  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Rozijnen 50 g
  • Feta 25 g
  • Brickdeeg 0.5 pakje
  • Bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper