Verwijder de pit uit de perziken en snij het vruchtvlees in grove stukken. Hak de peterselie fijn en meng met het gehakt, de oregano en de cayennepeper. Kruid mer zout en peper en vorm hiervan kleine worstjes. Steek ze afgewisseld met stukken perzik op brochettestokjes en borstel daar olijfolie over.
Gril de brochettes 8 à 10 min op een matig vuur in een grillpan, tot ze goed gaar zijn.
Rasp de komkommer grof, hak de munt fijn en pers de knoflook. Leg de geraspte komkommer in een schone handdoek, rol die tot een bal en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Meng daarna de komkommer met de yoghurt, de munt, de knoflook en olijfolie. Rooster de pitabroodjes. Serveer de warme brochettes met de tzatziki en de pitabroodjes.
TIPJe kan de brochettes natuurlijk ook grillen op de warme barbecue.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
135 kcal
Vetten
7,1 g
koolhydraten
9,5 g
waarvan suikers
2,3 g
vezels
1,1 g
Eiwitten
6,7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.