Witloof met Abdijkaas en chipolata | Carrefour

Je tijdstip

Witloof met Abdijkaas en chipolata

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het witloof in de lengte in tweeën en verwijder de bittere kern. Laat het witloof aan beide kanten goudgeel bakken in de boter. Bestrooi met suiker en kruid met zout en peper. 

  2. Snij de appels in schijven. Schik de kropjes witloof afwisselend met de schijven appel in een ovenschaal. Snij de kaas in kleine blokjes en strooi samen met de walnoten en de tijm over het gerecht. Nappeer met de room. 

  3. Dek de schaal af met een vel aluminiumfolie en bak 20 min in de oven. Bak de chipolata’s in een klontje boter en serveer bij het gerecht. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 3
  • Boter 15 g
  • Suiker
  • Groene appel 1
  • Abdijkaas 50 g
  • Gepelde walnoten 40 g
  • Takjes tijm 2
  • Vloeibare room 75 g
  • Chipolata 175 g
  • Sel, poivre
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 3
  • Boter 15 g
  • Suiker
  • Groene appel 1
  • Abdijkaas 50 g
  • Gepelde walnoten 40 g
  • Takjes tijm 2
  • Vloeibare room 75 g
  • Chipolata 175 g
  • Sel, poivre