Gratin de salsifis au jambon | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gratin de salsifis au jambon

Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de schorseneren en leg ze meteen in koud water met citroensap.
  2. Meng de room met de peterselie, de knoflook, de geraspte kaas, de gember, de citroenzeste, zout en peper. Schik de uitgelekte schorseneren in een ingevette ovenschaal en giet er het roommengsel over. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak ongeveer 45 min in de oven, tot het toplaagje bruin kleurt.
  3. Verdeel over de borden en werk af met de gerookte ham.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Schorseneren 0.50 kg
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Vloeibare room 175 ml
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Teentjes knoflook, geperst 1
  • Halfbelegen kaas, geraspt 65 g
  • Gemberpoeder 0.25 tl
  • Olijfolie 0.50 el
  • Gerookte ham, in reepjes 125 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Schorseneren 0.50 kg
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Vloeibare room 175 ml
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Teentjes knoflook, geperst 1
  • Halfbelegen kaas, geraspt 65 g
  • Gemberpoeder 0.25 tl
  • Olijfolie 0.50 el
  • Gerookte ham, in reepjes 125 g
  • Zout, peper