Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 20 min in gezouten water. Giet ze af en stamp ze tot puree. Voeg een klontje boter en de melk toe en kruid met peper en zout. Meng en hou warm.
Pel en snipper de sjalotten. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de helft van de sjalotten. Kruid met peper en zout. Bevochtig je handen en rol ongeveer 20 balletjes van dit mengsel. Laat boter smelten en bruinen in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Schep ze uit de pan.
Voeg nog wat boter toe aan de braadpan, zet op het vuur en fruit de rest van de sjalotten. Bestrooi ze met de bloem en laat al roerend even meebakken. Voeg de tomatenpuree, de wijnazijn en de Luikse siroop toe, en giet er daarna 400 ml warm water bij. Voeg het bouillonblokje toe en laat al roerend koken en indikken. Breng verder op smaak met peper en zout. Leg de balletjes in de saus, zet het deksel op de pan en laat 10 min sudderen op een laag vuur. Serveer met de puree en de waterkers.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
166 kcal
Vetten
12 g
Fats acid satured
5,3 g
koolhydraten
4.7 g
waarvan suikers
2.3 g
vezels
0.7 g
Eiwitten
9.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.