Luikse salade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Luikse salade

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in licht gezouten water. Blancheer de boontjes 5 min in licht gezouten water. Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  2. Fruit de sjalotten in een nootje boter. Voeg de spekblokjes en de boontjes toe en laat 5 min bakken. Kruid met zout en peper. Snij de aardappelen in tweeën en leg ze mee in de pan bij het spek en de boontjes.
  3. Verdeel deze bereiding over de borden, leg er per bord vier stukjes ei bij, besprenkel met vinaigrette en strooi er peterselie bij. Je kunt deze salade lauw of gekoeld opdienen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Krielaardappelen 175 g
  • Groene boontjes 125 g
  • Sjalot(ten) 1
  • Boter
  • Gerookte spekblokjes 75 g
  • Hardgekookte eieren, in kwartjes 2
  • Peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

Voor de vinaigrette

  • Jonge uitje(s), gesnipperd 1
  • Mosterd 0.50 el
  • Azijn 1 el
  • Olijfolie 2 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Krielaardappelen 175 g
  • Groene boontjes 125 g
  • Sjalot(ten) 1
  • Boter
  • Gerookte spekblokjes 75 g
  • Hardgekookte eieren, in kwartjes 2
  • Peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

Voor de vinaigrette

  • Jonge uitje(s), gesnipperd 1
  • Mosterd 0.50 el
  • Azijn 1 el
  • Olijfolie 2 el