Preistoemp met pens, spekjes en crumble van macadamianoten | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Preistoemp met pens, spekjes en crumble van macadamianoten

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de crumble: verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten en meng ze met de nog warme boter, de bloem en de suiker. Schep dit mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat 20 à 30 min bakken in de oven en laat afkoelen.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de prei in ringen. Kook de aardappelen en de prei samen 15 min in de bouillon. Laat ze uitlekken en stamp ze tot puree. Meng er de boter en de room door, kruid met zout en peper en voeg de citroenzeste toe. Hou de puree warm.
  3. Snij de pensen in korte stukken. Laat 1 el boter smelten in een braadpan en bak de stukken pens en de spekjes samen goudbruin. Dien op bij de preistoemp, die je net voor het opdienen bestrooit met de verkruimelde crumble.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zacht kokende aardappelen 3
  • Preien 2
  • Zarme groentebouillon 1.5 l
  • Boter 1 el
  • Verse room 75 ml
  • Zeste van 1 citroen, geraspt 0.50
  • Zout, peper

Voor de crumble:

  • Macadamianoten 50 g
  • Kerrygold boter, gesmolten 20 g
  • Bloem 20 g
  • Suiker 20 g

Lekker met:

  • Witte pensen 2
  • Boter
  • Gerookt spek in reepjes 100 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zacht kokende aardappelen 3
  • Preien 2
  • Zarme groentebouillon 1.5 l
  • Boter 1 el
  • Verse room 75 ml
  • Zeste van 1 citroen, geraspt 0.50
  • Zout, peper

Voor de crumble:

  • Macadamianoten 50 g
  • Kerrygold boter, gesmolten 20 g
  • Bloem 20 g
  • Suiker 20 g

Lekker met:

  • Witte pensen 2
  • Boter
  • Gerookt spek in reepjes 100 g