Breng de bouillon aan de kook. Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en rol hiervan met bevochtigde handen kleine balletjes. Kook ze gaar in de bouillon. Schep ze eruit en zet ze opzij. Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 20 min in gezouten water. Giet ze af en hou ze warm.
Snij de champignons in vier. Bak ze goudbruin in een klontje boter en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees van de kip en snij het in stukjes. Laat 80 g boter smelten in een kookpan en roer er in één keer de bloem onder. Meng krachtig en giet er vervolgens geleidelijk en al roerend bouillon bij tot een gladde saus ontstaat. Laat nog wat indikken en meng er dan de room onder.
Leg de balletjes, de champignons en de stukjes kip in de saus. Breng op smaak met het sap van 1 citroen, peper en zout. Warm de koninginnenhapjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met het kipmengsel en serveer met plukjes tuinkers, de aardappelen en partjes citroen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
139 kcal
Vetten
9.1 g
Fats acid satured
4.7 g
koolhydraten
7.3 g
waarvan suikers
0.6 g
vezels
0.9 g
Eiwitten
6.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.