Witloofvelouté met spekblokjes | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Witloofvelouté met spekblokjes

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Was het witloof en snij het in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook en de uien. Laat een klontje boter smelten in een kookpan en bak de uien, de aardappelen en het witloof. Voeg na een paar minuten 1 l water, de kruidentuiltjes, de knoflook en de kruidnagels toe.

  2. Laat 25 min koken op een matig vuur. Verwijder daarna de kruidentuiltjes en mix de soep. Zeef ze eventueel ook nog door een puntzeef. Bak de spekreepjes in een braadpan zonder vetstof.

  3. Giet de room bij de velouté, meng, bestrooi met de spekblokjes en fijngehakte peterselie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 93 kcal
Vetten 7,6 g
koolhydraten 3,2 g
waarvan suikers 2,2 g
vezels 1,8 g
Eiwitten 2,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 0.50 kg
  • Aardappelen 1
  • Uien 1
  • Gerookte spekreepjes 10 g
  • Kruidentuiltjes 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Kruidnagels 1
  • Room 200 ml
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 0.50 kg
  • Aardappelen 1
  • Uien 1
  • Gerookte spekreepjes 10 g
  • Kruidentuiltjes 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Kruidnagels 1
  • Room 200 ml
  • Peper
  • Zout