Crème brûlée met ganzenlever | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Crème brûlée met ganzenlever

Voorbereiding 10 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng de ganzenlever met de melk, de room en de eidooiers tot een homogene crème. Schep het mengsel in ovenbestendige glaasjes en zet 45 min in de oven bij 100°C. Laat in de koelkast afkoelen tot de crème opstijft (ongeveer 2 u) .
  2. Snij intussen met een uitsteekvorm vormpjes uit de brioche en laat ze in de oven in 5 min goudbruin bakken op 150°C.
  3. Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker en verhit met een brander, om een mooi krokant korstje te krijgen. Dien op met de brioche en confituur van uien of vijgen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Ganzenlever 60 g
  • Volle melk 40 ml
  • Room (40% V.G.) 85 ml
  • Eidooiers 3
  • Sneden brioche 2
  • Bruine suiker 10 g
  • Uien- of vijgenconfituur
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Ganzenlever 60 g
  • Volle melk 40 ml
  • Room (40% V.G.) 85 ml
  • Eidooiers 3
  • Sneden brioche 2
  • Bruine suiker 10 g
  • Uien- of vijgenconfituur