Crumble met peren en chocolade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Crumble met peren en chocolade

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snijd de peren in blokjes en voeg de citroen en 25 tot 35 g suiker toe, afhankelijk van het gehalte aan natuurlijke suikers in de peren. Meng goed en verdeel in 4 potjes. Leg er kleine stukjes chocolade op. Houd aan de kant.
  2. Meng bloem, 35 g suiker, zout en rijsmiddel. Meng daarna de koude boter met de bloem en kneed tot een kruimelig geheel. Voeg de room toe en meng net voldoende totdat er geen sporen van de bloem meer achterblijven. Doe 2 à 3 lepels deeg in elk potje (zonder het deeg glad te strijken) en bestrooi met een beetje rietsuiker. Bak 25 minuten in de oven op 180°c en dien lauw op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Peer(en) 1
  • Repen pralinéchocolade Carrefour 1
  • Zachte boter Carrefour 25 g
  • Patisseriebloem Carrefour 50 g
  • Lightroom vloeibaar (15%) Carrefour 42 ml
  • Rietsuiker + voor het bakken 25 g
  • Citroensap 0.50 tl
  • Snuifje zout
  • Rijsmiddel 0.50 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Peer(en) 1
  • Repen pralinéchocolade Carrefour 1
  • Zachte boter Carrefour 25 g
  • Patisseriebloem Carrefour 50 g
  • Lightroom vloeibaar (15%) Carrefour 42 ml
  • Rietsuiker + voor het bakken 25 g
  • Citroensap 0.50 tl
  • Snuifje zout
  • Rijsmiddel 0.50 tl