Drip cake met rood fruit | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Drip cake met rood fruit

Voorbereiding 60 min.
Kook 75 min.
Staande tijd 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 60 min.
Kook 75 min.
Staande tijd 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eieren in de keukenrobot of met de mixer op hoge snelheid met de suiker en het vanille-extract 10 minuten lang op. Het mengsel moet in omvang verdubbelen. Klop de ijskoude room stijf met de mixer. Doe de bloem bij de eieren en laat op lage snelheid 1 min mengen. Spatel er voorzichtig de slagroom onder tot een homogene massa. Beboter een hoge bakvorm met 15 cm diameter en giet er het deeg in. Bak ongeveer 1 u in de oven. Da taart is klaar als een mes waarmee je erin prikt er schoon weer uitkomt. Laat wat afkoelen, kantel uit de vorm en laat zo (ondersteboven) verder afkoelen op een rooster. Dek af met plasticfolie en zet minstens 2 u in de koelkast.

  2. Voor de slagroom: klop de mascarpone rustig op. Voeg de room toe en drijf geleidelijk de snelheid op. Strooi er de bloemsuiker bij en laat verder kloppen tot de slagroom goed stijf is. Voor de curd: laat de frambozen op een laag vuur sudderen en mix ze fijn. Voeg de bloemsuiker en het citroensap toe en meng. Meng er de maïzena onder. Mix om klontertjes te verwijderen. Zet de curd terug op het vuur en laat een paar minuten indikken. Laat afkoelen en bewaar dan in de koelkast. Voor de chocolade: breek de chocolade in stukken en breng het water aan de kook. Giet over de chocolade in een schaal en roer om de chocola te laten smelten. Zet even in de microgolfoven als de chocolade niet volledig smelt.

  3. Snij de taart in drie schijven. Schep slagroom in een spuitzak met wijde, gladde spuitmond en spuit een cirkel van slagroom rondom op een schijf taart. Schep de frambozencurd in het midden. Bedek met een tweede schijf taart en herhaal de room en de curd. Leg er de laatste schijf taart op. Bedek de hele taart met de rest van de slagroom en strijk mooi glad. Nappeer de bovenkant met chocolade. Vul dan een spuitzak met smal spuitmondje met de chocoladesaus en spuit langs de rand van de taart druppels zodat de chocolade afdruipt. Decoreer met de rode vruchten.

    Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 1 cake (12 porties).
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 269 kcal
Vetten 14 g
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 21 g
vezels 2,5 g
Eiwitten 3,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen

Voor de taart

  • Eieren 0.75
  • Fijne kristalsuiker 62.50 g
  • Vanille-extract 0.50 tl
  • Volle room 62.50 ml
  • Zelfrijzende bloem 62.50 g
  • Gemengde rode vruchten 50 g

Voor de slagroom

  • Mascarpone 50 g
  • Volle room 100 ml
  • Bloemsuiker 2 el

Voor de frambozencurd

  • Diepvriesframbozen 100 g
  • Bloemsuiker 20 g
  • Citroensap 0.38 tl
  • Maïzena 10 g

Voor de chocolade

  • Donkere chocolade 50 g
  • Water 12.50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen

Voor de taart

  • Eieren 0.75
  • Fijne kristalsuiker 62.50 g
  • Vanille-extract 0.50 tl
  • Volle room 62.50 ml
  • Zelfrijzende bloem 62.50 g
  • Gemengde rode vruchten 50 g

Voor de slagroom

  • Mascarpone 50 g
  • Volle room 100 ml
  • Bloemsuiker 2 el

Voor de frambozencurd

  • Diepvriesframbozen 100 g
  • Bloemsuiker 20 g
  • Citroensap 0.38 tl
  • Maïzena 10 g

Voor de chocolade

  • Donkere chocolade 50 g
  • Water 12.50 g