Laat de boter, de eieren, de roomkaas en de mascarpone op kamertemperatuur komen. Bereid het gebak. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in de keukenrobot de twee soorten suiker met de speculaaspasta en de boter tot een luchtige massa. Voeg de eieren een na een toe en meng zachtjes. Meng de bloem met de speculaaskruiden en het zout. Spatel dit mengsel onder het deeg tot een homogene massa. Meng niet te veel meer, zodat het gebak straks mals en luchtig blijft. Beboter 3 taartvormen met 24 cm diameter en bestuif ze met bloem. Verdeel het deeg gelijkmatig over deze vormen en bak 15 à 20 min in de oven. Haal ze uit de oven, laat wat afkoelen en haal ze dan uit de vormen. Laat op een rooster volledig afkoelen.
Maak nu de room. Mix de boter in de keukenrobot met het zout tot een romige textuur en meng er eerst de roomkaas en daarna de mascarpone onder. Voeg beetje bij beetje met draaiende motor (op lage snelheid) de bloemsuiker en het vanilleextract toe. Meng tot een schuimige massa.
Bouw de taart op. Snij uit hard karton een ronde schijf die net iets kleiner is dan de schijven gebak. Dit zal als bodem dienen om de taart makkelijker te verplaatsen. Leg de eerste schijf gebak op het karton en smeer er een laag room over. Leg er een tweede schijf gebak op en smeer er weer room over uit. Herhaal met de derde laag en smeer met een spatel de rest van het mascarponemengsel gelijkmatig rondom over de taart. Garneer de taart met de dennenbomen en de veenbessen (zie hiernaast).
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
417 kcal
Vetten
27 g
koolhydraten
39 g
waarvan suikers
27 g
vezels
0,7 g
Eiwitten
4,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.