Schil de peren maar laat er de steeltjes aan. Breng in een kookpan de wijn, het water, het citroensap, de suiker, de kaneel, het vanillestokje en de steranijs aan de kook. Leg er de peren in en laat 25 min pocheren op een laag vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de koekjescrumble: kneed in een schaaltje alle ingrediënten met je vingers tot de textuur van zandkorrels. Bekleed een bakplaat met bakpapier, strooi er het mengsel over uit en bak 10 min in de oven Maak intussen de mascarponeroom: klop de room stijf, schep er de mascarpone onder en klop kort op. Voeg de honing toe en meng tot een goed romige massa.
Laat de chocolade met de melk smelten in de microgolfoven. Laat de peren uitlekken. Schep een beetje van het kookvocht van de peren bij de gesmolten chocolade en meng goed. Schep op elk bord een bodempje van mascarponeroom. Zet er een peer rechtop op en bestrooi met de crumble. Nappeer met chocoladesaus en serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
245 kcal
Vetten
15 g
koolhydraten
23 g
waarvan suikers
19 g
vezels
2.4 g
Eiwitten
2.8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.