Hazelnotenparfait | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hazelnotenparfait

Voorbereiding 50 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 50 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Gril alle noten enkele minuten in een pan. Leg ze op een doek en wrijf er goed over om de velletjes eraf te krijgen. Verhit 200 g suiker in een pan met een beetje water, onder voortdurend roeren, tot je een blonde karamel bekomt. Roer er alle noten onder, tot ze volledig omhuld zijn met karamel. Laat 10 min. afkoelen op vetvrij papier. Hak daarna de noten fijn. 
  2. Klop 4 eierdooiers au bain-marie op met 50 g suiker tot ze wit en schuimig worden. Haal al roerend van het vuur af. Bewaar op een koele plaats. Klop de eiwitten stijf. Klop de room op met de amaretto. Meng het notenmengsel met de amarettoroom en de eierdooiers en, als laatste, de eiwitten. Giet het mengsel in een terrine of in kleine schaaltjes. Laat de glaasjes minstens 4 uur opstijven in het vriesvak, de terrine moet een nacht ingevroren worden. 
  3. Dompel de terrine in lauw water om de parfait uit de vorm te halen. Draai de terrine om en dien op op een serveerschaal. Overgiet met de karamelsaus. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hazelnoten 100 g
  • Noten 25 g
  • Pijnboompitten 25 g
  • Suiker 125 g
  • Eieren, gesplitst 2
  • Verse room 300 ml
  • Amaretto 2 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hazelnoten 100 g
  • Noten 25 g
  • Pijnboompitten 25 g
  • Suiker 125 g
  • Eieren, gesplitst 2
  • Verse room 300 ml
  • Amaretto 2 el